[Inne] T4 2,5 TDI problem z odpalaniem długo trzeba kręcić.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowaal_jedrek
    Classic
    • 2011
    • 22

Ano widzisz... Tak to już jest Poza tym, niektórzy już tez nie mogli wytrzymać bez choć jeszcze jednego zdjęcia.
  • peb
    Rider
    • 2010
    • 254
    • Roomster (5J)

Witam
    Mam problem z moim t4 wiem że to nie to forum ale może ktoś ma pomysł co zrobić.
    Od 3 tyg bardzo ciężko odpala na zimnym silniku czy nawet na letnim (do 70`C).
    Trzeba kręcić ok 20-30s. Silnik wydaje dźwięk tak jakby pomału nabierał prędkosci. Świece ok. Z rozrusznikiem jadę w czwartek. Czy może być jeszcze jakaś inna przyczyna bo już mnie to zaczyna denerwować. Aha jeszcze jedno. Czasami silnik pracuje nierówno.
    Wyprzedaż garażowa
    Różności od książek przez budowlankę po części moto

https://sprzedajemy.pl/oferty-uzytko...e=60&offset=60

Większość ofert dla OCP do negocjacji :P

Komentarz

• agrala
      Rider
      • 2011
      • 397

Sa jakies bledy w ECU?
      Poza ta usterka silik pracuje prawidlowo?
      Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
      Emulator czujnika poziomu oleju G266
      Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• peb
        Rider
        • 2010
        • 254
        • Roomster (5J)

Byłem na kompie wszystko niby dobrze, był tylko jakiś błąd ABS, i sterownika od szyb.
        Może troszeczke jest słabszy. (ale to może być moje złudzenie) No i jak każdy desel troszkę kopci jak się wciśnie powyżej 3,5 tys obrotów z ładunkiem ok 1,2T.
        Wyprzedaż garażowa

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

jak przebieg ? na gorącym nie jest jeszcze gorzej?
          może pompa sie kończy.
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

• peb
            Rider
            • 2010
            • 254
            • Roomster (5J)

przebieg 230 tys. turbo robione przy 220 tys. Na gorącym jest leipej. Dziś zrobiłem trasę 950 km i zauważyłem że silnik zaczął równo pracować i trochę nabrał mocy. (dostał w momencie takiego przebudzenia że nie wiedziałem co się dzieje jechałem ok 82km/h 2000 obr cały czas tyle samo gazu równa droga nie żadna górka nic i w momencie 100 i gwałtowny skok do 2500 obr).potem mniej gazu musiałem dodawać aby nabrać prędkości. Reszta bez zmian to kręcenie -odpalanie. Teraz na gorącym to musi 5-6 razy wałem przekęcić aby odpalić. zobaczymy jak ostygnie to napiszę za jakieś 3h
            Wyprzedaż garażowa

Komentarz

Zamieszczone przez peb
              Reszta bez zmian to kręcenie -odpalanie. Teraz na gorącym to musi 5-6 razy wałem przekęcić aby odpalić. zobaczymy jak ostygnie to napiszę za jakieś 3h
              ja też takiego czegoś doświadczyłem (dokładnie taki sam przypadek) w Audi A6 2,5TDi i również niedługo po wymianie Turbo. Kolega ma chyba rację, iż należy doszukiwać się problemu w pompie paliwa albo bezpośrednim otoczeniu. Mi w ASO podpowiedzieli, iż tam jest zawór odcinający powrót paliwa do zbiornika po zatrzymaniu pracy pompy i ten zawór mógł przestać działać (paliwo ścieka do zbiornika i potem przy rozruchu chwilę trwa pompowanie). Nie zdążyłem rozprawić się z usterką do momentu pozbycia się samochodu.

Komentarz

Pracuję...